Основнa школa ,,Димитрије Туцовић" Чајетина

Еко-вашар

Последњи школског наставног дана ученици наше школе организовали су хуманитарни Еко-вашар, на коме су изложили рукотворине које су током године правили са својим наставницима и родитељима. Богато припремљени  штандови и љубазни продавци привукли су пажњу суграђана који су са задовољством посетили овај догађај и пазарили неке од креативно направљених производа. Еко-вашар се организује као Пројектни дан Еко-школе последњег наставног дана и предвиђен је програмом Еко-школе. Ове године су сви наставници у школи узели учешће у изради предмета од рециклираног материјала са својим ученицима на различитим часовима и редовне наставе и ваннаставним активностима. Радове су изложили ученици од првог до осмог разреда из Чајетине и са Златибора. Ученици са Златибора својим другарима придружили су се пешачећи до парка у Чајетини.

Замишљено  је да се вашар организује у парку у Чајетини, како би био доступан свим становницима. Чланови Еко- патроле претходних дана су поделили летке грађанима, установама и институцијама на територији општине Чајетина, како би сви били информисани о томе када ће се организовати Еко- вашар и шта могу све купити.
Овај дан је постао традиционалан и по њему је наша школа препознатљива, а оно што је крајњи циљ вашара је да сав прикупљени новац од продатих производа буде уплаћен на Дневном боравку за децу са сметњама у развоју „Зрачак“, како би се унапредили услови рада.
У реализацију Еко- вашара укључиле су се и друге школе са подручја општине: ОШ „Миливоје Боровић“ Мачкат са издвојеним одељењима у Шљивовици и Кривој Реци, као и средња Угоститељско туристичка школа.
Док су ученици продавали своје креативне радове, чланице Секције енглеског језика су извеле две еколошке песме и забавиле посетиоце.

У организацији догађаја помогло је и КЈП „Златибор“ из Чајетине, које је стална подршка нашој школи у еколошким активностима.

 

Насловна | Историјат | Новости | Управа | Запослени | Документа | Галерија | Контакт
Copyright© OШ,,Димитрије Туцовић" Чајетина Тим за израду сајта