Основнa школa ,,Димитрије Туцовић" Чајетина
НА ОВОЈ СТРАНИЦИ МОЖЕТЕ ДОБИТИ СВЕ ПОТРЕБНЕ ПОДАТКЕ У ВЕЗИ СА УЧЕЊЕМ НА ДАЉИНУ
   
Линк до сајта са распоредом ТВ лекција https://www.rasporednastave.gov.rs/
Линк до Портала РТС Планета где се могу пратити ТВ лекције
   

Промене школског календара за 2019/20.

МПН је доставило измене школског календара по коме пролећног распуста који је планиран од 11. априла до 20. априла 2020. године неће бити, већ ће се у том периоду наставити са наставом на даљину према устаљеном распореду школе.

Цео допис Министра можете преузети овде

           
 

Обавештење за родитеље

Поштовани родитељи,

Овде можете прочитати део дописа Школске управе Ужице који се односи на понашање ученика у току учења на даљину.

Родитељи ученика да обрате пажњу на садржаје које ученици постављају током процеса онлајн учења, те да их информише да ће непримерено понашање ученика утицати на  оцену из владања на крају школске године.
    Потребно је да наставници и стручни сарадници подсете ученике на правила понашања на онлајн платформама за учење, бележе непримерена понашања, информишу родитеље и уклањају непримерени садржај са платформи које користе у свом раду.
    Уколико школа има сазнања о дигиталном насиљу између ученика које се наставља и поред информисања родитеља и/или представља посебан ризик по ученика/ке изложене насиљу потребно је да поднесе пријаву надлежном Министарству унутрашњих послова и о томе извести надлежну Школску управу.

           
 

24.03.2020. Обавештење за родитеље

Поштовани родитељи,


Услед ванредног стања и новонастале ситуације у нашој земљи принуђени смо да прилагодимо свој начин рада. Школе су организовале учење на даљину као једини тренутни могући вид наставе. Образовање или учење на даљину се фокусира на методе учења и технологију с циљем да кроз њих, најчешће појединачно, пренесе знање ученицима који нису физички присутни у близини наставника.Овакав начин рада је новина и за нас, просветне раднике, за родитеље и ученике те је потребно мало времена да све функционише како треба.
Наставници наше школе су, у рекордном року, организовали овакав вид наставе. Велику улогу у овом процесу имате и ви родитељи. Уз заједничко ангажовање вас, ученика и школе надамо се да ћемо успети да превазиђемо све проблеме. Апелујемо на вас да се максимално укључите у рад ваше деце и да, као и до сада, сарађујете са одељењским старешином. Веома је битно да у овој ситуацији деца буду укључена у наставни процес и имају обевезе. Ученици ће бити углавном код куће и јако је битно да своје слободно време не проводе узалуд. Начини на који  ви као родитељи можете да помогнете, првенствено за добробит своје деце су следећи :
-разговарајте са својом децом о тренутној ситуацији, објасните им шта се догађа
-пропратите да ли Ваше дете прати програм РТС-а или Планета платформе у назначено време
- пропратите да ли Ваше дете сарађује са одељењским старешином и наставницима
- пропратите да ли извршава задатке које зада наставник
-одржавајте контакт са одељењским старешином

Морамо да нагласимо да смо, током ове прве недеље новог начина рада, презадовољни озбиљношћу и посвећеношћу деце. Чини се да је већина ученика озбиљно схватила своје задатке. Надамо се да ће тако остати и убудуће и апелујемо на вас родитеље да нам у томе помогнете.
За све евентуалне недоумице, питања, сугестије можете контактирати са педагошко -психолошком службом наше школе на адресе marijaosdt@gmail.com   jelenazugic05@gmail.com.

 

                         Колектив Основне школе ,,Димитрије Туцовић" Чајетина

           
 

Распоред ТВ лекција на каналима РТС-а 23.3-27.3.2020.

1. разред
2. разред
3. разред
4. разред
5. разред
6. разред
7. разред
8. разред

           
 

Додатна подршка ученицима и родитељима

Сви ученици и родитељи којима је потребна додатна подршка у току трајања наставе на даљину могу контактирати нашу педагошко-психолошку службу на следеће мејл адресе

Марија Новаковић, психолог marijaosdt@gmail.com 062 276 528

Јелена Жугић, педагог jelenazugic05@gmail.com

           
 

Обавештење за родитеље

Обавештење за родитеље о начину спровођења наставе на даљину

             Свакодневно, почев од 8.00 часова, шест дана у недељи, биће емитовани посебно припремљени и адаптирани образовни садржаји за ученике основне школе.

             Часови ће бити емитовани на РТС Kанал 3, према распореду по разредима, који ће дан пре емитовања бити доступан на сајту Министарства просвете, науке и технолошког развоја(распореднаставе.гов.рс). Родитељи који немају РТС 3 могу приступити преко Портала РТС Планета преко рацунара или мобилних телефона. Интернет се за коришћење овог портала неће наплаћивати, тј. моћи ће да се приступи бесплатно (линк до Портала РТС Планета)

             За све ученике од 1. до 7. разреда емитоваће се образовни садржаји у блоковима од по два часа дневно.

             За ученике 8. разреда емитоваће се едукативни садржаји у блоковима од по три часа дневно, од којих ће два увек бити српски језик и математика, а трећи час је један од предмета који се полажу на завршном испиту

             За ученике којима је потребан структуриран индивидуализован приступ у раду, односно прилагођавање у оквиру индивидуалног образовног плана(ИОП), ИОП-1, ИОП-2 и ИОП-3, потребно је да наставници припреме посебне материјале за учење и да их учине доступним ученицима на начин који договоре са њиховим родитељима.

             У случају да интернет није доступан свим ученицима, распоред часова који ће бити емитовани на РТС Kанал 3 редовно објављују на месту које је директно доступно ученицима и родитељима. Места на којима може бити истакнут распоред су: улаз школе, спољашња огласна табла и слично. Распоред часова може се прослеђивати и путем СМС порука и друштвених мрежа (Вибер група и слично).

             Сви емитовани часови биће доступни и на платформи РТС Планета, где се могу накнадно и више пута прегледати, истог или наредних дана.

             Истовремено са емитовањем ТВ часова, потребно је да наставници у сарадњи са одељењским старешинама, остваре потребну комуникацију са ученицима и/или њиховим родитељима и када је потребно да дају додатна упутства за учење након емитованих садржаја (нпр. додатне презентације или задаци за вежбање у радној свесци, домаћи задаци – есеји, анализе, презентације, илустрације, цртежи и друго).

             На основу материјала које наставници достављају ученицима и на основу повратних информација ученика након праћења ТВ лекција (часова) и других образовних садржаја, потребно је да наставници бележе податке о напредовању ученика до којих могу доћи кроз различите врсте размена (домаћи задаци, структурирана вежбања и провере, есеји, пројекти, презентације, цртежи и др.). Своје радове и домаће задатке ученици могу достављати наставницима путем мејла (слике, фајлови) или у оквиру одабране онлајн платформе.

Цео допис министра можете преузети овде

           

Сајт са распоредом часова на програмима РТС-а

На сајту www.rasporednastave.gov.rs свакодневно излази распоред часова, који ће бити емитовани на РТС

https://www.rasporednastave.gov.rs/

           

Допис министра од 16.03.2020.

Допис у вези начина организације учења на даљину

Преузми

           

 

           

 
 
 
 
Насловна | Историјат | Новости | Управа | Запослени | Документа | Галерија | Контакт
Copyright© OШ,,Димитрије Туцовић" Чајетина Тим за израду сајта