Основнa школa ,,Димитрије Туцовић" Чајетина

   Дечја недеља 2014.

Поводом Светског дана детета и Дечје недеље у школи на Златибору организоване су бројне активности.
У понедељак, 6. октобра припремљен је пригодан програм за прваке. Ученици II, III и IV разреда су рецитовали, глумили и певали у част првака и њиговох успешног поласка у школу. За ту прилику ученици IV разреда су припремили беџеве који су им тада и свечано уручени.
Ученици Основне школе „Димитрије Туцовић“ из Чајетине показали су највеће стечено знање и положили најважнији испит-испит из хуманости, током временских непогода које су захватиле Републику Србију. На наставничком већу једногласно је донета одлука о томе да ће се запослени одрећи једне дневнице и да тај ће тај новац бити уплаћен на рачун Владе Републике Србије. Након реализације овог првог корака, уследио је низ активности. У школи су постављене кутије у које су запослени и ученици убацивали новац према својим могућностима.

У уторак, 7. октобра у холу школе био је постављен Штанд дечјих права. На штанду су ученици могли да се упознају са правима деце и у кутију оставе своје предлоге позитивног оствривања њихових права и примере њиховог кршења.

Сунчан и попрао дан нам је ишао у прилог у среду, 8. октобра када се на спортском терену одржао Сајам књига и играчака. На изложеним штандовима су се могли наћи наслови популарних књига за децу, играчке које су тражиле нове власнике, али и рукотворине. Насмејана дечја лица говоре да је размена била успешна.

"Пешацима због здравља" је мото изведеног пешачког излета на Око. У предивној природи, ученици су се дружили, али и такмичили у надвлачењу конопца, скакању у џаковима, скоку у даљ и фудбалу.

Мада се магла још није потпуно повукла...

 ...испред нас је дан за уживање...

...а, ми, спремни, за походе

 А, имамо и ''обезбеђење''

Поглед са ''висине'' и угођај за око

У петак, 10. октобра ученици су у школском дворишту цртали кредама у боји изражавајући своја осећања линијама и бојама.

Јабланица , Дечја недеља

Поводом Светског дана детета и Дечје недеље  у школи  у Јабланици организоване су бројне активности.
У понедељак  ученици II, III и IV разреда су  се држили са првацима (играли, певали и рецитовли). Прваци су добили беџеве.
У уторак, 7. октобра, сви ученици од I до  VIII разреда  дружили су се са инструменталним солистом Марком, који је свирао на традиционалним народним инструментима: фрули, кавалу, гајдама, двојницама и на саксофону. Мото дружења је био  музика некад и сад.

У среду, 8. октобра ученици су у школском дворишту цртали кредама у боји.
У четвртак, 9. октобра изведен је пешачки излет " Пешачим због здравља" до цркве у Јабланици, где су организоване различите активности.

Насловна | Историјат | Новости | Управа | Запослени | Документа | Галерија | Контакт
Copyright© OШ,,Димитрије Туцовић" Чајетина Тим за израду сајта